Vierde jaar

4 de jaar AQUAREL (1ste  deel) :  155 €. dinsdagnamiddag
Lesgever: Fernand Thienpondt. 
25/09;   2, 9, 16, 23/10;   6, 13, 20, 27/11;  4/12/2018   telkens van 13.15 u tot 16.15 u.

In het vierde jaar zullen we bepaalde nieuwe technieken en/of onderwerpen verder uitdiepen.

Voor de technieken betreft bv. een korte kennismaking met de ‘ecoline’-techniek, bister en rietpen, aquarelkrijt, gekleurd papier, bristol en grupo-papier.

Alsook het gebruik van mediums e. a.

Wij zullen ons ook verdiepen in licht- en  schaduw, enz…. die we in een paar bos- landschappen toepassen. Verder verwijzen we naar de stage ‘extreme landschappen’ (december 2018).

Verder is het de bedoeling op het einde van het vierde jaar een volledig straattafereel met al zijn facetten te aquarelleren met onderwerpen zoals: mensen in groep, fietsen, auto’s, koetsen, verkeersborden en lantaarns, verkeersmarkeringen, terrasjes, bushaltes, enz… In functie van het voorgaande worden de basisprincipes van model en silhouetten in het kort belicht. Veel aandacht gaat naar het ‘vereenvoudigd schilderen van de gebouwen.

Personen en figuren dichterbij komen echter uitvoerig aan bod in het 5de jaar. 

 

 

 

 

 

In het 5de jaar hebben we het enerzijds hoofdzakelijk over ‘interieur’ met het binnenvallende licht en anderzijds over ‘nachtzichten’, uiteraard telkens met aandacht voor de speciale methode om dit stap voor stap te realiseren.

Inschrijven kan door storting van.…€ op rek. IBAN: BE25 0014 8882 2482 van de vzw Vlaamse aquarel-en Tekenschool (Code BIC : GEBABEBB) met vermelding CURSUS en uw tel. aub.