Impressionistisch Aquarelleren zat. voorm.

. IMPRESSIONISTISCH aquarelleren op zaterdagvoormiddag: 155 €. 
Lesgever: Marc Devos.  ‘Penseelstreken’
20, 27/01;   3, 10, 24/02;   3, 10, 17, 24, 31/03/2018 telkens van 09.30 tot 12.30 u.

Thema: PENSEELSTREK(P)EN

Tijdens deze lessenreeks gaan we eens dieper in op de eigenschappen van de penselen, hun mogelijkheden en hun beperkingen.  Welk penseel past het best bij welk thema? Dus, de verschillende thema’s zoals landschap, bloemen en abstract komen aan bod.  De penselen die zeker aan bod komen zijn; de Hake, het Squirle penseel, het rond penseel, de Spalter, het Plat penseel, de Paddle, de Sjabloneerborstel, de Sleper of Rigger en het Waaierpenseel.  Kan je een werk met slechts één penseel afwerken? En waar moet je op letten als je verschillende penselen gebruikt om een werk te realiseren ?

Je mag nooit vergeten dat het aquarel een ambachtelijke eigenschap heeft en dat het daarom ook belangrijk is om de kunde aan te leren om met het materiaal om te kunnen gaan.  Deze cursus vergt wel een inzet en veel oefening, het is dus een vorm van engagement, doch eens je deze vaardigheid onder de knie hebt zal je er heel veel baat bij hebben.  Het is dus een ideale cursus voor zowel beginners alsook voor gevorderden.  Iedereen welkom.

 

Inschrijven kan door storting van…€ op rek. IBAN: BE25 0014 8882 2482 van de vzw Vlaamse aquarel-en Tekenschool (Code BIC : GEBABEBB) met vermelding CURSUS en uw tel. aub.