Stage Aquarel 5-daagse met docent Fernand Thienpondt

Waar ?

Bouillon
Prachtig Ardens hotel aan de oever van de Semois

Wanneer ?

Van maandag 20 mei tot en met vrijdag 24 mei 2024

Lesgever

Fernand Thienpondt

Praktisch

Prijs: 190 € aquarelcursus + 670 € halfpension/pp/5 dagen, prijs op basis van tweepersoonskamer.

Vervoer: eigen wagen Brugge-Bouillon = +/-200 km. Mogelijkheid om mee te reizen met het excursie-busje (1 + max. 8 pers.) H/T + verplaatsingen ter plaatse in totaal 65 €/pers.

Logement: We logeren in een prachtig Ardens hotel aan de oever van de Semois te Bouillon, met zeer lekkere klassieke keuken. Iedere kamer heeft zijn eigen badk./WC, TV, Wi-Fi, enz… ’s Morgens 4 x uitgebreid ontbijtbuffet, ’s middags lunch pakket en/of bistrôtje zie de vele steekgerecht-restaurantjes te Bouillon en 4 x diner met 3-gangenmenu waarbij iedereen telkens een vrije keuze kan maken. Er is ook een terras en een zaal ter beschikking die we als aquarelatelier kunnen gebruiken indien de weergoden minder enthousiast zouden zijn.

Deelnemers: Niet-schilderende partners kunnen eveneens mee, die betalen enkel 670 €, geen lesgeld. Voor hen zijn er veel wandel -en fietsroutes en tal van bezienswaardigheden. Geïnteresseerde ‘eenzaten’ kunnen ook opgeven als ze een kamer willen delen of een éen-persoonskamer wensen. De groep bestaat dus uit max. 10 aquarellisten (met of zonder partner). Inschrijven kan tot alle gereserveerde kamers bezet zijn.
Aquarellisten uit de streek (zonder hotel-pension) kunnen eveneens deelnemen (= 190 €)

Gewenste niveau: Voor iedereen, maar met een minimum basiskennis aquarel.

Programma

ma. 20/05   11.30u Welkomstdrink, licht middagmaal, betrekken van de kamers, schildernamiddag, 19.30u avondmaal.

di. 21/05   08.00u Ontbijt, schilderdag, middagmaal, bespreking van de werken op een ‘gezellig terrasje’, avondmaal, avondwandeling voor de liefhebbers.

wo. 22/05  Ontbijt, schilderdag te Bouillon + 13.00u restaurant middagmaal gevolgd door een bezoek – met inbegrip van de ruïnes – aan de Abdij van Orval en uiteraard een Orval gerstenat om te ‘vereeuwigen’. Avondmaal te Bouillon.

do. 23/05 Ontbijt, schilderdag panoramisch vergezicht ‘Le tombe du géant’, pik-nicque, bespreking van de werken, avondmaal.

vr. 24/05  Ontbijt, vrijmaken van de kamers, bezoek aquareltentoonstelling op de terugweg te Namen en een bezoek aan het Filicien Rops museum aldaar.
Huiswaarts met ‘good-by’ en ‘auf wedersehn’-knuffel.

Inschrijven

Inschrijven: door storting van 200 € voorschot (pp.) op rek. BE25 0014 8882 2482 van de vzw Vlaamse Aquarel-en Tekenschool.
Inbegrepen in de prijs: welkomsdrink en licht middagmaal bij aankomst, 4x uitgebreid ontbijt, 4x avondmaal, inkomticket Abdij Orval, drink te Orval, toegangsticket Felicien Rops.
En uiteraard de aquarelcursus met demo’s, tips en persoonlijk advies.
Niet inbegrepen: drank en eigen verteer.
Info: Na inschrijving krijgt u nog uitgebreider documentatie en praktische tips.
Nog vragen? Mail: aquathien@hotmail.com of tel. +32(0)475 91 92 48.